Zeytinin kahvaltıdaki yeri ( Temsili Resim)
"Topu topu 7 nota var kaç farklı beste yapılabilir ki ? ". Bu cümle size çok tanıdık geldi değil mi ? Usta şair Serdar Ortaç'ın o kıvrımlı beyninden çıkan en parlak şey bu değil . Kendisi " Melek misin gümüş söğüt dalı mı ? " diyerek felsefe dünyasına adını altın harflerle kazımıştı. Geçen yaz ise gene bekleneni yaptı biz hayranlarını üzmedi . Yeni albümünde ; dünyanın oluşumu , platoncu felsefe akımı ve türkiyenin sosyolojik yapısı üzerine parçalara yer verdi. Gelin bu albümünden bir parçayı ele alalım.
"Aşk bu kızıl ötesi yaralı müzesi hareket edemem "Evet şair burada dünyadaki adaletsiz düzene seslenmiş ve toplumsal düzendeki bu hareketlenmeleri aynı kızıl ötesine benzetmiş. Yaralı müzesi , betimlemesi ile de yaraların insanı güçlendiren bir olgu olduğu fikrini ilk ortaya atan Friedrich Nietzsche ' ye atıfta bulunmuştur. Hareket edememesi , bu adaletsiz toplumsal düzende her bireyin
kendi çıkarını düşündüğü için toplumsal olaylara duyarsız kalmasını temsil etmekte.Gerçekten ilk okunduğunda
anlamsız gelen bu kelimeleri eşelediğinizde hayrete düşmemek elde değil .
Adım Adım Serdar Ortaç Tarzı Şarkı Yazım Kılavuzu
1- Kendinize bir dart edinin.
2- Üzerindeki boşluklara sevdiğiniz kelimeleri yerleştirin. ( Örn; biber , melek , gümüş , hamsi, kuru yük gemisi )
3- Dartın üzerine rastgele atışlar yapın , denk gelen kelimeleri yan yana yazarak aralarına bağlaç sonlarına fiil koyun.
Afiyet olsun artık size genç bayanların göbeğinden açık büfe kahvaltı yapmaya hazırsınız !
Ben Biliyorum da Mı Yazıyorum.jpeg
şapkalı kolyeli resim beni mahvetti gecenin bi yarısı bağıra bağıra güldüm allah kahretmesin seni kim koyduysa bu resmi
YanıtlaSilAbi mahvettiniz beni ya haha... Şu berbat halimle beni güldürdünüz ya Allah razı olsun sizden. Efendim bir Ajdar incelemesi istesek ayıp olurmu acaba?
YanıtlaSil