3 Ocak 2013 Perşembe

Kronik Tembellik

         Yine sınav dönemlerinin yaklaşması ve bana bu yüzden ilham gelmesi ile karşınızdayım. Bu blogu , ders çalışmamak için kullanıyormuşum gibi bir izlenim yaratmak istemem ama insan ders çalışmaya başladığı zaman tavanın bile ilgi çekici geldiğini sizde biliyorsunuz. Bu sınav dönemlerinde , tembelliğe alışmış bünyenin 2 haftalık geçici bir ders çalışma maratonuna girmesinden kaynaklı bir durum. Sırf ders çalışmamak için yaptıklarımdan ufak bir liste yapalım gelin.

Göbekte Kumanda isimli eser ( Nam-ı diğer mutluluğun resmi )


1) Karaoke: Evet yanlış bir okuma yok. Bende yazarken bi kaç kere okudum. Lan nasıl yazılıyordu kareoke mi karaoke mi gibi bi yanılgım oldu ama google sayesinde bu yanılgıdan da kurtuldum. (bkz: viral google reklamı). Evet konumuza dönersek , karaoke aslına bakarsanız eğlence amaçlı , güzel sesli insanların yaptığı hoş bir aktivite ancak bunu erişkin boyutlardaki 3 adet erkek azmanı yapınca göze o kadar güzel gelmedi. Mikrofonsuzluktan ötürü daha çok, " Kim daha az detone olacak? " tarzı bir yarışmada olsa gene de eğlenceli idi. Ayrıca " Hey Jude " seçen bendenizin de kafasına sıçıyım. 7 dakika boyunca lalala diye bağırmaktan bir çarşı taraftarına dönüştüm bi anda , hatta sonlara doğru hakeme bile küfretmeye başladım arkadaşlar falan zor tuttu. Neyse konumuz bu değil . Karaoke güzeldir candır ama ev ortamında tavsiye etmiyorum.

Evet Google Imagese göre Roberto Baggio da karaoke yapıyor.



2)Temizlik : Evet bunu da yanlış okumadınız. Bilimadamları , henüz öğrenci ile temizlik arasında bir bağlantı bulamasa da ilk çağlarda mısır ve mezopotamya havzasında rastlandığına dair varsayımlar var. Bana da ilginç gelen bir diğer konu ise sınav ne kadar önemli ise bu temizliğin o kadar büyük çaplı olduğudur.Güz final döneminde bahar temizliği yapan tanıdıklarım var benim. Kendileriyle hala konuşurum , tabi uzaktan çok yaklaşmadan . Neyse konumuza geri dönelim. Sınav dönemi geldiği zaman öğrenci en iyi bildiği şeyi yapar ders çalışmaktan kaçar ancak normal rutinine de dönemez zira vicdanını bir şekilde rahatlatmalıdır. Bu yüzden temizlik oldukça güzel bir yöntem tavsiye ederim. ( ama çok değil )


Evet birazda burayı süpüreyim ders çalışmayayım ( Temsili )



3)Yemek pilrmek : Evet bunu yanlış okudunuz işte.Çünkü yanlış yazdıktan sonra düzeltmeye üşendim. Sonunda benim kurallarıma göre oynamayı öğreniyorsunuz. Sınav dönemlerinde genelde her öğrenci yumurta ve makarna alışkanlıklarını terkederek daha komplike ve zaman alan yemeklere yönelir. Börek açan mı dersiniz , fırında makarna yapan mı dersiniz ( o makarnadan sayılmıyor çünkü ) ya da benim gözdem soya soslu makarna mı dersiniz ( evet bu da makarna sayılmaz ). Yemek ne kadar zaman alırsa alsın başında beklenilir ,özenilir, yavru bir pandaymış gibi narin ve şevkatle yaklaşılır. Bu da pek tavsiye ettiğim bir yöntem değil zira yemeği gören bünye daha bir tembelleşiyor derse adapte olamıyor. Ancak diyorsanız ki ben Vedat Milor gibiyim ucundan ucundan götürürüm o zaman sesim çıkmaz .


İçinde elbette makarna yok ( Yalan )

4)Blog yazmak : Evet bunu okumada da bir probleminiz olduğunu düşünmüyorum. Benim gibi bir insan iseniz tembellik sizin için kroniktir. O yüzden sadece derslerden kaçmak için yazarsınız ama bunu lütfen yapmayın bloggerlık ciddi bir müessese ve şakaya gelecek bir yanı yok. 


Bu başlıkların yanı sıra ;

- Danny De Vitonun boyunu araştırmak , aile kütüğüne inmek.

- Cepteki tüm kağıt paraları gerçek mi diye merkez bankasının sitesinden kontrol etmek.

- Kazandibi pişirmek soğuyana kadar yanında beklemek.

- Peste sırf kalecilerden All Star takımı kurup Şampiyonlar Ligi Kupasına uzanmak.

- Gereksiz resimlere photoshop uygulayarak , kendinizi başkan obama ile tokalaşırken filan bulmak.

ve en güzeli masayı duvara yaslayarak Forrest Gump stili masa tenisi denemeleri yapmak.


  Evet üstteki listedekiler tamamen hayal ürünü olup bir arkadaşım tarafından yapılmıştır.Önümüzdeki yazımda görüşmek üzere , kendinize iyi bakın ey okur.






9 yorum:

  1. Finallere çalışıyordum en son kendimi bu konuda buldum :)Yorum yapıp çalışayım dedim çalışma da yalan oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin ortak kaderi bu . Ayrıca ders çalışmamak için bloglara yorum yapmak gibi bi' işe de imza attın tebrik ederim sende bizdensin :)

      Sil
    2. Kesinlikle haklısın hatta şu an inanması zor olacak ama hala devam eden bu finallere çalışmaya çalışmak döngüsünde "geçen bi blog vardı,yorum neyin yapmıştım,dur bakim bi"diyerek yine burada buldum,kalırsam gelip yazarım artık ne yapayım:)

      Sil
    3. Gecenin bu saatinde bile inatla bende çalışmaya çalışıyorum. Umarım geçersin tabi ama durumu bildir tabi yine de :)

      Sil
    4. umarım,kolay gelsin sana da :)

      Sil
    5. teşekkür ederim . kalma geçme durumunu ekşiden bildirebilirsin :)

      Sil
  2. Beşinci satırda geçen "Bende yazarken bi kaç kere okudum." cümlesindeki -de eki ayrı yazılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hep onu karıştırıyordum teşekkür ederim :D

      Sil
    2. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=31387186

      Sil