14 Haziran 2012 Perşembe

Carte D'or ve Kuru Köfte

       Uzun bir aradan sonra merhaba sayın okurlar. Malumunuz hava sıcaklığı hayvani derecelerde gezmekte . Ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sorunlardan en büyüğü yaklaşmakta . Evet sizde biliyorsunuz bunu. Carte D'or kutusundan çıkan kuru köfte , bamya ya da en kötü senaryo donmuş nohut. Buzdolabında yaptığınız gezilerin uğursuz noktası , hayallerinizin katili o lanetli kutu. İnsanı yaşamaktan soğutan nedenler diye bir sıralama olsa 6.numaradan giriş yapardı ( kral tv anons sesiyle okuyunuz ).

     Bu da mı dondurma değil be? ( Temsili Resim )
       
            Ancak üzülmeyin. Bu yazımda, bu problemle nasıl başa çıkılır , nasıl psikolojik hazırlık yapılır gibi konulara değineceğim.Hazırsanız liste gelsin.

      1) Bu adım gerçekten çok tehlikeli , eğer eminseniz uygulayın ! Evdeki tüm şimşekleri kendinize çekecek , istenmeyen insan ( persona non grata ) olmanıza sebep olabilecek bir adım çünkü. Hazırsanız açıklıyorum. Evdeki dondurma kaplarından kurtulmak. Evet kulağa çılgınca gelebilir ancak acımasız olmalısınız. Zira savaşta her şey mübahtır.
     
      2) İlk adımı kazasız , belasız ve terliksiz ( güdümlü anne terliği ) atlattıysanız 2. adıma geçebiliriz. Eve giren dondurma kabı denetimi ve imhası. Evet yanlış duymadınız ipleri elinize almanın zamanı geldi bundan sonra zaman yıkılan hayallerin değil , yükselen umutların zamanı.
      
      3) Eğer ilk 2 adımı başarıyla uyguladıysanız , bu madde onların devamlığı için gerekli. Annenizi dondurma kabının ikamesi başka bir saklama kabına yöneltmek. Örneğin ; yoğurt kabı (denize düşen yılana sarılır ) ya da eski nutella kavanozları ( şaka saka sakin ol ) . Bu hamle annenizin dikkatini dağıtarak , istediğinizi elde etmenizi kolaylaştıracak.
     
     4) Bu madde zor durumla kullanılmak için yazılmıştır. Bu adım çok tavsiye edilmemekle beraber zorda kalındığında uygulanmalı. O yüzden sorumluluk size ait ! Eve giren dondurma akışını kesmek . İlk bakışta ne kadar gaddarca geliyor değil mi ? Ancak günümüzde barış , kan dökülmeden kazanılmaz. 

      Bu yazımda, gençliğin kanayan yarası dondurma kutuları ve içindeki bilumum gereksiz yiyecek üzerinde durdum. Gelecek yazılarda görüşmek üzere. 

NOT : Okurken , Sadri alışık'ın çok dikkat çektiğini biliyorum. Silmeye kıyamadım napalım o kadarına da katlanın. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder