3 Temmuz 2012 Salı

Dolmuş Halleri

               Merhaba arkadaşlar bu yazımda " dolmuş " aracını masaya yatıracağız .Yapı itibariyle dikdörtgenler prizması , mavi ( yer yer kırmızı ) bu ölüm makinalarını yakından inceleyip , dolmuş halleri üzerine biraz konuşacağız ( Bütün satırı açıköğretim videosu ses tonuyla okuyunuz ).

Kızılay - Dikmen Dolmuşu ( Temsili Resim)

- Dolmuşlar karayollarında yaşarlar, asfalt yerler ve duraklarda barınırlar. Genelde sürü halinde gezmekle beraber tek başlarına olduklarında da oldukça yırtıcı araçlardır.

- Yapıları itibariyle hızlı araçlardır . Hatta bir rivayete göre kaptanlarının , önceki hayatlarında kamikaze pilotları oldukları söylenir. O yüzden aman " o kıza hava atayım elim cebimde gideyim" gibi cahilce bir düşünceye kapılmayın . Kendinizi ön camda bulabilirsiniz.

- Binmeden önce vokal egzersizleri yapmakta fayda var. Zira , kaptanın sesinizi duymakta zorluk çekmemesi gerekiyor. Bu yüzden , gerek diyafram çalışması gerekse solfej gibi alıştırmaları yapıp binmenizde büyük fayda var.

- O teyzeye yer vereceksin . Evet ciddiyim . Kafanı cama yaslamış dışarıyı izliyor taklidi yapman bu gerçeği değiştiremeyecek . Bütün yol boyunca mahalle baskısı altında kalmaktansa 5 dk. ayakta git arkadaşım .


-  Şoför yanı koltuğu bir statü kaynağıdır. O koltuğa oturarak bazı sorumluluklar yüklendiğinizi unutmayın. Yok efendim kulaklığımı takayım , kafamı cama dayayayım klip tadında geçsin yolculuğum gibi düşüncelere kapılmayın. O koltuğu seçerek bu ihtimalleri elediniz .

- Oturması en zor olan yeri, arka dörtlünün koridor hizasına bakan üçüncü sırasındaki koltuktur. Ne oturabilirsin, ne de kalkabilirsin lanet bir koltuktur o koltuk.Kolun sığmaz , kıçın sığmaz ( en azından kendi adıma ) o yüzden dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de bu lanetli koltuktan uzak durabilmektir.


- Para üstü dağılımı sırasında senin para üstün unutulduğu takdirde , yolculukların en azaplısı en kasvetlisi ve kederlisi başlıyor demektir. O para üstüyle neler yapabileceğin, bütün yol kafanı meşgul edecek seni içten içe kemirecek.İşte burada diyafram egzersizlerini kullanarak , şoföre seslenmek yoluyla o paranın peşinde koşabilir ya da lanet olsun bu hayata iç sesiyle o dolmuştan inebilirsin . Karar senin.

   
             Evet acısıyla tatlısıyla bir yazının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız.Önümüzdeki yazılarda görüşmek üzere .

Arkadan göndermeyen kaldı mı ? ( Temsili Resim )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder