15 Kasım 2012 Perşembe

Hane-ül Talebe

              Nam-ı diğer öğrenci evi. Malumunuz bu ortamı yaşamayanların tahmin etmesi gerçekten çok zor , işte bu yüzden bende birikimlerimi genç nesillere aktararak bana düşen görevi yerine getirmeye karar verdim.
Bu yazımda, öğrenci evi denen habitatta hayatta kalmanız için gereken şeylerden bahsedeceğim.Öncelikle evinden bahsetmeden önce , öğrenci dediğimiz olguyu inceleyelim.Öğrenci canlısı ( studiosum ) sürüngenler familyasından, genelde topluluk halinde gezen , doğal gıdası tavuk ve ailenin gönderdiği ürünler ( ki yaklaşık 2-3 dayanır ) olan bir canlıdır.Genelde nemsiz ortamda bulunurlar,4 ile 10 yıl yaşam ömürleri vardır(bkz: 27 yaşında 1. sınıf olmak ) Gördüğünüzde ürkütmeden etraflarından dolanın.

Google images' a göre üniversite öğrencisi 


Halihazırda üniversite öğrencisi

             Evet öğrenci canlısını tanıdığımıza göre biraz da konumuz olan evinden bahsedelim. Genellikle kalan kişi sayısından 1 çıkartılarak bulunan bir oda sayısına sahiptir bu evler . Şöyle ki 3 kişi kalıyor ise bu bu ev en fazla 2 odalıdır.Ortak kullanım alanı ise genelde mutfak olup , çernobille yarışabilecek bir kimyasal doku söz konusudur bu mutfaklarda. Şahsım adına, halı saha maçına çağırdığım tavam mevcut , hala görüşürüz haberleşiriz kendisiyle.Açıköğretimden 2 yıllık turizm yazdı ,mezun oldu gitti ben hala aynı evde kaldım. Ondan sonra farklı tavalarım oldu ama kimse onun yerini tutmadı. Neyse bu başka bir yazının konusu , bir an duygusallaştım kusura bakmayın sayın okurlar.Evet ne diyordum ,  ha evet kiraya ortak olan limonlar , bağımsızlığını ilan ederek sizi mutfağa almayan bardaklar vb. bu liste saymakla bitmez.Bir dolu klişeyi buraya saymak istemiyorum şu an. 
               Bu evlere hakim olan duygu , nasıl olsa gideceğiz duygusudur. 4 sene bu duygu ile geçtiği için , evdeki tamirat ve tadilatta buna göre yapılır. Bu yüzden ev, ölüm tuzakları ile doludur. Açıkta kalmış elektrik prizleri , banyondaki gevşek fayanslar , sarhoş bir gecenin ardından gelen 2 alt komşu vb. gibi örnekler verilebilir buna.Şimdi size bunlardan nasıl kendinizi savunabilirsiniz bunun rehberini vereceğim.

Öğrencinin Cinsel Yaşantısı ( Temsili Resim )

1) Koridorda top oynamayın. 2 alt komşu geliyor . Sadece yapmayın arkadaşım.

2) Ev arkadaşlarınızdan daha vurdumduymaz olmayı öğrenin. Evde kendi kendinize vurdumduymazlık antrenmanları yapın. Nasıl mı? Örneğin; banyonun suyunu açın ve boş boş akıtın. Eğer 30 dk boyunca takmadan durabiliyorsanız siz bu iş için biçilmiş kaftansınız. Unutmayın öğrenci evi , doğadaki en vahşi yerlerdir ve bu doğada sadece güçlüler ayakta kalır.

3) Yaratıcı olun. Tencere yok ise kettle var , ocak yok ise tost makinası var , elektrikli soba var. Bunlar birbirlerinin ikamesidir. Sobada pişmiş yumurtayı tatmadan bu hayattan ayrılmayın. ( Gerçi o yumurtayı yedikten sonra ayrılma ihtimaliniz daha yüksek ya neyse )

4) Evin temizlik zamanları vize ve final haftalarıdır hazırlıklı olun.Çünkü ders çalışmak istemeyen bünye bu enerjisini başka yere kanalize eder. Ders çalışmamak için , tavuk göğsü yapan arkadaşlarım var. ( evet arkadaşlarım bunlar ben değilim )

5) Ve son olarak her öğrenci evi geyiğine inanmayın.Yazdıklarımda bunlara dahildir.Çünkü nasıl insanlarla çıktığınız , nasıl bir eve sahip olacağınızı belirler. O yüzden bütün genellemeler gibi bu da yanlıştır. 

     Evet sevgili okur bir yazının daha sonuna gelmenin haklı gururu içinde aranızdan ayrılırken küçüklerin ellerinden, büyüklerin gözlerinden öperim. ( evet bence de ters oldu )

I Want to Play a Game  ( Temsili Resim)


5 yorum:

  1. Super! Kahkaha attim!

    YanıtlaSil
  2. Eski bir blog yazari olarak ne zaman canim sikkin(Q klavyenin gazabi)olsa acar bloglari gezer,yazilari okurum ve evet yazina resmen sesli guldum.Ogrenci evinde kalmasam da sik sik(evet)evi olan arkadaslarimda kalmaya giderim.Ciddi anlamda ani yasadim.Oyle iste,yazmaya devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğun için teşekkür ederim :) evet devam ederim umarım ilham gelir ise :)

      Sil
  3. Abi yazıların yüzümde bitmek bilmez tebessümlere sebeb oluyor

    YanıtlaSil