15 Mayıs 2012 Salı

Alışveriş Taktikleri Vol. 1

Evet bu hafta alışveriş konusu ele alacağız arkadaşlar. Ancak bu o denli basit bir konu değil maalesef ( kaç a olduğunu bilememek) . Elinde annesinin çantası , sevgilisin montu puflara yığılmış insan bu rehber senin için hazırlandı.  Alışveriş dünyasının bilmediğiniz kapılarını sizin için aralıyorum . Buyrun efendim ;


- Öncelikli hedefin, bulunduğun mağazadaki pufları tespit etmek olmalı. Şayet puf yok ise o zaman üzerine abanabileceğin her hangi bir kasa , tezgah ya da manken ( yanlış okumadınız evet manken ) bu işi görebilir. Unutma oradaki tek yorgun sen olmayacaksın savaşa hazırlan.


Puf ( Temsili Resim )
- Anne/Sevgili kişinin tuzak sorularına karşı hazırlıklı ol ! Bu sorulara acele cevap vermeye çalışma sanki inceliyormuş da kararsız kalmış gibi yapabilirsin, burası senin rol kabiliyetine kalmış. Asla ve asla ilk gösterdiğine " ha bu olmuş" demek gibi bir dangalaklık yapma bu " hadi gidelim yaa " demekle aynı kapıya çıkar ve bu emin ol daha ters tepkiler yapar o yüzden 2. 3. üründen sonra " hah bu güzel" olmuş diyebilirsin.


- Yalanlarınızı süsleyin ! Gösterilen ürünlere yorum yapın. Örnek verecek olur isek " hah işte o ayakkabıyla uymuş" ya da " bunun bir ton kırmızısı daha güzel olurdu bence " . Dediklerinizin doğruluğu önemli değil, önemli olan yorum yapabilmeniz karşı tarafı önemsiyor gibi davranabilmeniz kilit nokta.


- Bulunduğunuz mağazadaki popülasyonu iyi tanıyın ona göre strateji geliştirin. Örneğin " o ne ya emekli işi " ya da " o ne ya hippi gibi olmuşsun " gibi yorumlarla o ürünün belirtilen kişiye uymadığı belirtilmelidir. Buradaki ince nokta kırıcı olmamak ve yuvarlak konuşmaktır.


- Kesin konuşmayın ! Evet çok önemli bir mesele bu asla kesin konuşmayın . Örneğin " o elbiseyi alma " ya da " o t shirt sana ufak olmuş " demek size bir yarar sağlamayacak emin olun o yuzden " o elbiseyi almayı düşündüğünü sanmıyorum " ya da " o t shirtin bedenin senin bedeninle uyumlu oldugunu sanmıyorum " demek daha yerinde olacaktır.




   Evet yoldaşlar bu taktikleri uygularsanız emin olun hem sizin için daha acısız hemde daha az sıkıcı ( bakın dikkat edin eğlenceli demiyorum diyemiyorum ) bir alışveriş söz konusu olabilir. Hayırlı geceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder