27 Mayıs 2012 Pazar

Nasıl fotoğrafçı olunur ?

       Bugünkü yazım, eline her makina alışında sepya , siyah-beyaz moduna geçen insanlara gelsin. Eline her makina alanın " fotoğrafçı" olduğu ülkemizde benim neyim eksik diyerek, bende bu konuyu irdelemeye karar verdim.Fotoğraf makinasıyla tek deneyimim ayaklarıma zoom in , zoom out yapmaktan öteye geçemez. Ancak bunun önümde engel oluşturacağını zannetmiyorum.Yazımın ilerleyen kısımlarında hem nasıl fotoğraf çekilir ,hemde nasıl efekt uygulanır bu konulara eğileceğim. Hazırsanız macera başlasın .



Fotoğrafa Giriş 101
1 ) Öncelikle, çok manalı olduğunu düşündüğünüz bir fotoğraf çekin. Ne olduğunun önemi yok , zaten basacağınız onca efekt içinde boğulup gideceğinden orjinalinin pek bir önemi yok.

Ben başlangıç olarak bu fotoğrafı almayı tercih ettim sizde kendi evinizde çeşitli kombinasyonlar uygulayabilirsiniz.

2 ) Daha sonra bu orjinal resmi ,siyah-beyaz yada tercihinize göre sepya yapın. Işık ayarlarıyla da oynayın. Unutmayın resiminiz ne kadar renksizse o kadar hisli olur. 


3 ) Buraya kadar harika ilerliyorsunuz . Fotoğrafınız eskisinden daha hisli ve derin. Ancak hala bir şeyler eksik. İşte bu noktada efektler devreye giriyor . Sağolsun Adobe abi bize binlerce efekt seçeneği sunmuş. Gözünüze güzel gelenlerden bol bol basın fotoğrafınıza , cimrileri kimse sevmez .

4 ) Gerçekten harika . Siz doğuştan fotoğrafçısınız . Eseriniz gerçekten enfes oldu.  Ancak hala tam değil , sizin yaptığınızı belirtmek için sağına , soluna " Berkecan Photography " ya da " Pelinsu Photography " imareleri yerleştirmeniz ve arkadaşlarınıza bu eşsiz eserleri göstermeniz gerekiyor. 


    Evet eserimiz tamamlandı. Artık sizde kendinize " fotoğrafçı " diyebilirsiniz. Bakın her şey ne kadar da kolaymış . O kadar fotoğrafçılık eğitimi alanlardan neyiniz eksik . İnanmak ile her şeyin olabileceğinin canlı kanıtısınız. Sonraki yazımda görüşene kadar hoşçakalın.



Google'a " ergen fotoğrafçı " yazınca çıkan sonuç buydu artık kusura bakmayın. ( Temsili Resim)

             



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder